”Att upp

leva en Barolo är som att möta en snäll jätte”

Sommelieren Javier har korkat upp många flaskor för att lukta, smaka och känna sig fram till de bästa vinerna för vår mat. Han har valt ut fina och prisvärda viner. Inte bara röda och vita utan även roséviner. Många av vinerna är naturligtvis från Spanien men även Javier har favoriter från andra vinländer. Således har han även valt ut viner från Italien, Sicilien och Australien som han vill bjuda på.

 Vår vinlista består av:

 

 

-   JEREZ Y VINOS NOBLES –  aperitifer

-   VINOS ESPANOLES – spanska viner

Varje vinter reser Javier till sina hemtrakter. Där letar han efter det bästa från det spanska vinsortimentet. Många är från vinregionerna Rioja och Ribera Del Duero men Spanien kan mer än så. Han har funnit från t.ex. regionerna Cariñena, Rueda, Rias Baixas, Catalunya, Carstilla y León, Alicante, Penedés, Toro och Priorat de Barberá.

-   OTROS VINOS – andra viner

 

En riktig sommelier stillar inte sitt vinsinne i ett land, även om det är hans hemland. Han vet att det finns andra jordar som döljer andra smaker. Vår vinlista från resten av världen erbjuder dig från de kända jordarna i Toscana, Piemonte, Veneto och Marlborough

 

Låt Javier få korka upp oförglömliga bouqueer åt er på Luna Café

***

Under hela året har Javier VINPROVNINGAR med olika teman

 

 

 

 

 

Vinos